Kategorier

Kosmetisk kirurgi i Norge

Kosmetisk kirurgi er en form for plastisk kirurgi, som har som formål å forme og forandre utseendet. Mens plastiskkirurgi originalt betegner kirurgiske inngrep for å reparere misdannelser og skader, baserer kosmetisk kirurgi seg på skjønnhetsidealer. Det er snakk om å legge seg under kniven for å justere på utseende. Ved hjelp av små inngrep kan utseende forandres drastisk, og de siste årene har det blitt mer populært med kosmetisk kirurgi i Norge.Her ser vi nærmere på noen av de mest vanligste inngrepene:

Brystimplantasjon og -reduksjon

Det første mange tenker på når det er snakk om kosmetisk kirurgi er nettopp brystimplantasjon. Personer med mindre bryster kan ved hjelp av brystimplantat oppnå ønsket størrelse. Men det finnes ikke bare alternativet å forstørre brystene; det er også mulighet for reduksjon og løft. Kvinner med større bryster kan bli plaget med blant annet ryggskader, og da kan en brystreduksjon være et godt alternativ. For de som rett og slett bare ønsker en liten oppfriskning kan et lite løft gjøre en stor forskjell.

Fillers: Restylane og Botox

Fillers, dog ikke et kirurgisk inngrep, er injeksjoner som er blitt veldig vanlig i Norge de siste årene. Mange unge kvinner tar fillers i leppene i form av Restylane. Den nyeste trenden er såkalt «Key Hole Lip», som går ut på å lage en definert leppekant med en liten åpning i midten av munnen. Poenget er at det skal se fyldig, men fortsatt naturlig, ut og det gjøres enkelt ved hjelp av sprøyteinjeksjoner direkte i leppen.En annen type filler er Botox. Selve navnet er forbundet med det å fikse på utseende, og selv om injeksjoner kan gi helsefordeler for noen, er det som oftest brukt i et forsøk på å se «bedre» ut. Injeksjonene kan rette ut linjer og fylle inn etter eget ønske, men det er ikke et inngrep som varer for evig. Det finnes mange alternativer på markedet, men det er viktig å tenke gjennom før man utfører noen form for kosmetisk kirurgi.